koop oprolbaar veiligheids hek
Kostenloze verzending naar bijna alle bestemmingen in de EU bij bestellingen van meer dan € 99,50!

Veelgestelde vragen bij baby's en peuters

1. Hoe werkt de Retract-A-Gate?

Na installatie van de muurbeugels, plaatst u eenvoudig het oprolbare hek aan beide zijden van de opening door deze in de beugels te haken. Retract-A-Gate heeft een veiligheidsslot, dus als u het hek sluit drukt u het daarna op slot. Het slot is erg stevig, en heeft een eenvoudig druk- en draaimechanisme. Het werkt in twee fases: eerst drukken en dan draaien. Dit zorgt er voor dat het hek niet plotseling oprolt of naar beneden kan worden geduwd.

Wanneer u het hek wilt oprollen, haalt u het van het slot en met het handvat van de beugels. Retract-A-Gate heeft een automatisch oprolsysteem, dus handmatig oprollen is niet nodig. Om te voorkomen dat het scherm onverwacht opent, kan het scherm alleen worden opgerold als het slot in de open positie is gezet. Het oprollen van de Retract-A-Gate gaat gelijkmatig, rustig en geruisloos. Als het volledig is opgerold, zijn scherm en handvat keurig in de houder opgesloten. Retract-A-Gate is het ENIGE oprolbare hek voor bay’s en peuters, dat gemakkelijk, rustig en automatisch oprolt.

Het openen en sluiten van het hek is erg gemakkelijk, kan met één hand worden gedaan en kost slechts enkele seconden. We hebben de breedte van het hek erg kunnen opvoeren en hebben Retract-A-Gate ontwikkeld voor veiligheid EN gemak. We zijn ervan overtuigd dat u tevreden zult zijn. Op onze “Hoe te gebruiken“ pagina vindt u de installatie instructies. Om naar de pagina “Hoe te gebruiken” te gaan, klik hier.

2. Kan mijn peuter zich onder het hek doorwringen?

Als het hek op de juiste manier wordt geïnstalleerd, is het scherm iets flexibel doordat het moet kunnen oprollen. Als het hek echter niet goed wordt geïnstalleerd kan er te veel flexibiliteit ontstaan.

Volg de volgende richtlijnen om dit te minimaliseren:

 1. Zorg er voor dat het gesloten hek altijd op slot zit door het slot in te drukken en te draaien. Dit houdt het scherm strak en helpt voorkomen dat uw baby of peuter het hek open kan duwen.
 2. Zorg er voor dat de onderkant van het hek op de vloer is geplaatst en niet daarboven. Als het hek in gebruik is, mag er niet meer ruimte dan ongeveer 6,5mm zitten tussen vloer en scherm.
 3. Als het oprolbare hek aan de bovenkant van de trap is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat het hek ongeveer 15cm vanaf de bovenste trede is geïnstalleerd. Als het dichterbij wordt gemonteerd, kan er een opening ontstaan, waar uw kind mogelijk doorheen kan.
 4. Als het scherm dicht en op slot is, moeten bovenkant en onderkant strak staan. Als het aan de onderkant niet strak staat, betekent dit waarschijnlijk dat de onder geplaatste beugels te dicht bij elkaar zitten (indien aan bovenzijde, bovenste beugels) Pas de beugels aan om dit op te lossen.
 5. Om het scherm iets strakker te stellen, draait u de rol een heel klein stukje voor deze op slot te doen. (niet meer dan 1/8 draai).

3. Kan mijn peuter over het hek klimmen?

Met een schermhoogte van 86cm is Retract-A-Gate één van de hoogste oprolbare hekken die te krijgen zijn. Als het hek gesloten is, zal het scherm strak gespannen staan en is het moeilijk naar beneden te duwen. Het Retract-A-Gate hek voor baby’s en peuters heeft geen grote openingen of plaatsen waar ze op kunnen gaan staan, zodat het zeer moeilijk is er over heen te klimmen.

4. Kunnen jullie een hek maken dat breder is dan 183cm? Kunnen jullie een klantspecifiek scherm maken?

Tot nu toe maken we alleen oprolbare hekken voor openingen tot 183 cm. Voor grotere openingen hebben we wel een oplossing, maar dit kunt u alleen toepassen in niet kritische situaties.

Optie 1
Hekken kunnen met elkaar worden verbonden door met veiligheidsbanden de hekken te koppelen aan het volgende hek (zie foto’s). Dit kan worden herhaald met net zoveel hekken als u nodig heeft om de opening af te sluiten. Het voordeel van deze oplossing is dat u nog steeds maar één hand nodig heeft om het hek te openen of sluiten. Als u besluit voor deze oplossing te kiezen, zorg er dan voor dat alle hekken die met elkaar zijn verbonden, gesloten zijn (klik, draai). Deze oplossing geldt alleen voor niet kritische toepassingen of als er slechts een visuele afsluiting nodig is. Het aan elkaar bevestigen van meer hekken door verbindingsbanden, is niet gecertificeerd voor gebruik met kinderen. Het is slechts een oplossing voor niet kritische toepassingen. Wanneer u besluit voor deze oplossing te kiezen hebben wij verbindingsbanden van 43cm te koop via onze “Online Store” pagina.

Retract-A-Gate Veiligheidshek voor baby’s, peuters en huisdieren. Retract-A-Gate Veiligheidshek voor baby’s, peuters en huisdieren.

Het op deze wijze toepassen van Retract-A-Gate kan uitsluitend in specifieke omstandigheden.

Optie 2
Sommige klanten hebben twee Retract-A-Gates met elkaar verbonden (hendel naar hendel) door gebruik te maken van twee S-haken, waardoor een opening tot 264cm/366cm kan worden afgesloten. De hekken worden aan beide zijden van de opening bevestigd en in het midden gesloten door de S-haken. Eén haak aan de onderkant en één haak aan de bovenkant. (zie foto’s). Deze oplossing geldt ook in specifieke situaties als rustige plekken, bij niet kritische toepassingen, of daar waar slechts een visule afscheiding gewenst is. Retract-A-Gate is erg gemakkelijk met één hand te bedienen; echter als u van deze optie gebruik maakt heeft u twee handen nodig en zal het openen wat langzamer gaan. De oplossing met de S-haken is niet getest of gecertificeerd bij gebruik met peuters, het is slechts een optie bij niet kritische toepassingen. Wanneer u besluit voor deze oplossing te kiezen, hebben wij S-haken te koop via onze "webwinkel" pagina.

Retract-A-Gate Veiligheidshek voor baby’s, peuters en huisdieren. Retract-A-Gate Veiligheidshek voor baby’s, peuters en huisdieren.

Het op deze wijze toepassen van Retract-A-Gate kan uitsluitend in specifieke omstandigheden.

Optie 3
De enige andere optie om het veiligheidshek bij een bredere opening toe te passen is om een deel af te sluiten met een scheidingsmuur en de rest met een Retract-A-Gate. U kunt de scheidingsmuur dan verven of stucen en in lijn brengen met de omgeving.

5. Het Retract-A-Gate hek voor baby’s is getest en door de Europese standaard EN1930:2011 gekomen. Wat betekent dat?

De Europese commissie voor Standaardisatie (CEN) werd officieel in 1975 opgericht als een Organisatie zonder winstoogmerk. CEN is een super grote organisatie op het gebied van Europese standaarden en technische specificities. Als leidend bedrijf van Europese standaarden is een deel van hun missie de kwaliteit, veiligheid en leefomgeving te waarborgen van producten voor de jeugd. Alle 33 landen van de EU hebben deze standaarden ingevoerd.

De Europese standaard EN1930:2011 beschrijft de veiligheidsaspecten en testmethoden van afscheidingen in huis. Retract-A-Gate is in een onafhankelijke testruimte professioneel getest en voldoet volledig aan de Europese Standaard EN1930:2011. Om de kleintjes veilig te laten opgroeien, kunnen onze klanten ervan verzekerd zijn dat Retract-A-Gate alle kwaliteits- en veiligheidseisen overtreft.

6. Waarom is het hek voor baby’s en peuters voor leeftijden tussen 6 en 24 maanden?

6-24 maanden is een leeftijdscategorie waarin de meeste gecertificeerde hekken voor baby’s en peuters vallen. Testorganisaties zijn er zeker van dat kinderen vanaf 2 jaar sterk en slim genoeg zijn om de meeste hekken voor peuters te openen. Een klein kind zal, tenzij het wordt voorgedaan, niet ontdekken hoe het slot van de Retract-A-Gate werkt, omdat je het slot tegelijkertijd moet indrukken en draaien. Retract-A-Gate is ontworpen voor het gemak van volwassenen, maar zal voor kleine kinderen moeilijk te openen zijn.

7. Waarom is de Retract-A-Gate beter dan andere veiligheidshekken?

Smart Retract heeft alle hekken die op de markt zijn uitgebreid getest. Het grootste verschil is simpel de kwaliteit. Retract-A-Gate is erg concurrerend geprijsd en biedt de meeste waarde in haar klasse. Om uw peuters te beveiligen is geen enkel ander veiligheidshek zo gemakkelijk in gebruik. Andere oprolbare hekken hebben gecompliceerde onderdelen en staan niet zo strak in gesloten situatie. Het is verleidelijk iets goedkopers aan te schaffen, maar de oude wijsheid “u krijgt waarvoor u betaalt”, is hier zeker van toepassing.

Hier is een snelle opsomming waarom Retract-A-Gate beter is:

 1. Andere hekken maken een ratelend geluid als ze worden opgerold; Retract-A-Gate is stil.
 2. Sommige hekken moeten handmatig worden opgerold; Retract-A-Gate windt automatisch op.
 3. Sommige aanbieders claimen dat hun hek met één hand is te bedienen; Retract-A-Gate heeft echt een eenvoudige bediening met één hand.
 4. Andere hekken gebruiken voor installatie complexe onderdelen; Retract-A-Gate is eenvoudig en snel te installeren.
 5. Onderbreking tijdens openen of sluiten leidt bij sommige hekken tot storing; Retract-A-Gate werd ontwikkeld om dit te voorkomen en werkt probleemloos.
 6. Bij sommige hekken zijn onderdelen lelijk en steken uit; Retract-A-Gate muurbeugels zijn doorzichtig en practisch onzichtbaar.
 7. Retract-A-Gate is het enige oprolbare hek dat werd ontworpen voor zowel binnenshuis als buitenshuis.
 8. Het breedste van alle oprolbare hekken gaat tot 140cm; Retract-A-Gate kan openingen afsluiten tot 183cm.
 9. Elk ander hek is gelimiteerd tot zijn maximum opening; Retract-A-Gates kunnen worden gekoppeld met verbindingsbanden om zo breed af te sluiten als u wenst (alleen in specifieke situaties).
 10. Geen enkel ander hek kan eenvoudig worden verplaatst; de beugels van Retract-A-Gate zijn universeel en zorgen voor een snelle en gemakkelijke verplaatsing.
 11. De Retract-A-Gate is met een schermhoogte van 86cm, één van de oprolbare hekken met het hoogste scherm dat op de markt is.
 12. Er zijn vele hekken die specifiek of voor kinderen of voor huisdieren zijn. Retract-A-Gate werd ontwikkeld voor de veiligheid van kinderen EN huisdieren.

Retract-A-Gate werd ontwikkeld voor eenvoudige installatie, gebruiksgemak, duurzaamheid en veiligheid. Het biedt de beste balans van extra’s en veiligheid dan elk ander hek in haar klasse.

 

Installatie

1. Met welke maten moet ik rekening houden voor ik mijn Retract-A-Gate kan installeren?

We bieden twee Retract-A-Gate modellen met een breedte TOT een maximum van 132cm of 183cm. De genoemde maxima betreft de totale breedte inclusief beugels. De hoogte van het oprolbare scherm is 86cm en de totale hoogte tot de bovenkant van het slot is bijna 97cm. De muurbeugels zijn 6cm breed en worden ongeveer 8 cm en 79cm vanaf de vloer geplaatst. Ze hebben een vlakke ondergrond nodig van 6cm om ze te bevestigen. Er is enige speelruimte voor de hoogte waar de beugels worden geplaatst, speciaal aan de kant waar de spoel wordt geplaatst. Wanneer het hek volledig is opgerold, is Retract-A-Gate minder dan 10cm breed.

Wanneer de Retract-A-Gate is gemonteerd in een deuropening, kunnen de meeste deuren nog worden gesloten. Als u niet beschikt over een plat vlak van 6cm om uw hek te monteren, kunnen de beugels ook worden bevestigd op de hoek van een deuropening, zowel op de deur als op de muur. Wanneer u op de hoek bevestigd, kan het hek misschien worden geopend voorbij het toegestane maximum. In dat geval moeten de beugels in de opening worden geplaatst. Als er plinten zijn bevestigd op de plaats waar u uw Retract-A-Gate wilt installeren, heeft u misschien afstandhouders nodig. Wilt u meer informatie over afstandhouders, gaat u dan naar onze "Online Store" pagina. In de beschrijving van de afstandhouder vindt u een verwijzing en krijgt u advies of u ze nodig heeft.

2. Welke accessoires heb ik nodig om mijn hek voor baby’s en peuters te installeren?

Voor installatie van een normale deur, gang, of doorgang (geen trap of plint) waarbij u de schroeven voor de beugels in de muur kunt boren, is er geen extra accessoire nodig. Voor meer informatie, zie onze "webwinkel" pagina waarop allle accessoires zijn vermeld. In de beschrijving van elk item is een verwijzing opgenomen voor advisering of u het nodig heeft.

3. Kan de Retract-A-Gate worden geïnstalleerd bovenaan of onderaan de trap? Hoe veel sets met passtukken heb ik nodig?

Retract-A-Gate is getest en gecertificeerd voor gebruik bovenaan of onderaan de trap en kan een drukkracht aan tot 100kg.

Bevestiging aan de trappaal

U kunt er voor kiezen uw beugels direct in de trappaal te schroeven. Met de speciale set passtukken hoeft u echter in uw trappaal geen gaten te boren! De beugels die standaard bij uw hek worden meegeleverd, kunnen op het passtuk worden geschroefd. Vervolgens bevestigt u die met de bandjes die bij de set met passtukken worden geleverd, stevig aan de trappaal. De speciale bandjes kunnen worden gebruikt voor vierkante trappalen tot 18cm breed.

Onze speciale set passtukken zijn ook ontworpen voor toepassing op metalen stijlen. Bij brede metalen stijlen zal het passtuk passen tegen het metaal, of als de spijl dunner is dan 2,5cm in de opening tussen de set passtukken.

Installatie bovenaan de trap

We bevelen u aan het oprolbare hek tenminste 15cm vanaf de bovenste trede te installeren; te dichtbij kan een opening veroorzaken. Als dit een probleem voor u oplevert, Retract-A-Gate is uniek omdat het bij elke hoek diagonaal kan worden geïnstalleerd, hetgeen u kan helpen de 15cm bij de trap te overbruggen. Een andere optie is het hek ergens anders te plaatsen, waarbij de trap niet bereikt kan worden.

Installatie onderaan de trap

Als een baby of peuter onderaan een trap kan komen, adviseren wij de Retract-A-Gate op de grond te plaatsen en niet op een traptrede. Als het veiligheidshek op een traptrede wordt geïnstalleerd kan een kind achterover vallen als het er op staat.

Hoe veel sets met passtukken heb ik nodig?

Als u beide zijden van uw hek aan een trappaal wilt bevestigen, heeft u twee sets passtukken nodig. Slechts één set passtukken is nodig als u aan één zijde een muur heeft en het daar bevestigd.

Welke maat passtuk heb ik nodig?

We bieden twee lengtes: 91cm of 122cm. Het passtuk van 91 cm zal in de meeste gevallen voldoende zijn. Het passtuk van 122cm is voor grotere palen. Bijvoorbeeld, sommige trappalen hebben platte of ronde delen aan de bovenzijde en onderzijde en zijn smal in het midden. De passtukken zijn ontworpen om ook voor het smalle deel een vlak deel voor de beugels te creëren. Als de afstand vanaf de vloer tot het bovenste ronde of platte vlak van de paal die het passtuk moet bereiken meer is dan 91cm, heeft u een passtuk nodig van 122cm. Het passtuk mag kleiner worden gemaakt (gebruik elk soort zaag) om te voorkomen dat het groter is dan de trappaal. Het passtuk kan niet korter worden gemaakt dan 81cm.

Meer gedetailleerde informatie

Voor volledige installatie instructies; klik hier (opent een nieuw venster).

4. Kan het Retract-A-Gate hek voor baby’s en peuters diagonaal worden geïnstalleerd?

Absoluut! Een prettig voordeel van de Retract-A-Gate is dat het diagonaal kan worden geïnstalleerd in elke hoek, waarbij er verschillende bevestigingsopties zijn. Dit is juist één van de vele grote voordelen van dit hek, dat slechts weinig andere aanbieders hebben. U kunt de Retract-A-Gate ook diagonaal naar een stuk muur leiden, dat verder is verwijderd van de bovenzijde van de trap om zo de aanbevolen 15cm aan te houden. Installatie bij een hoek geeft de beste veiligheid als de beugels diagonaal worden geplaats ten opzichte van de houder van het scherm.

5. Waar kan ik het hek nog meer installeren?

Er zijn vele andere mogelijkheden om de Retract-A-Gate te installeren. Enkele zijn hieronder benoemd, afhankelijk van hoe u hier zelf over denkt.

Boekenkast of wandkast

U kunt de beugels bevestigen aan een boekenkast, mits deze verankerd is met de muur. Mogelijk moet u een stukje hout aan de binnenkant plaatsen als de wand van de kast te dun is. Schroeven moeten 2,5cm lang zijn om stevig genoeg te bevestigen.

Als u het hek aan een kast wilt monteren met een klein overhellend vlak, dan kunnen de passtukjes worden gebruikt onder de boven- en onderbeugel. De pastukjes zullen het hek vrijhouden van de hoek van het vlak, om er voor te zorgen dat er genoeg ruimte is om het veiligheidshek te monteren.

Baksteen, steen, beton of mortel

Voor bevestiging heeft u pluggen nodig, die u in elke Doe Het Zelf Zaak kunt kopen. Neem de schroeven die u ontvangt bij uw Retract-A-Gate mee naar de winkel. De schroeven die wij gebruiken zijn 5cm lang. Als u langere schroeven gebruikt neem dan de 6 / 3.5mm platkop schroeven en gebruik bijgeleverde ringen. Een andere optie is een stukje hout op de oppervlakte te bevestigen en de beugels daarop te monteren.

6. Kan het hek buitenshuis worden gebruikt?

Absoluut! Retract-A-Gate is intensief getest in weer en wind en gedurende hete droge zomers. We hebben het hek ook buiten getest onder barre winterse omstandigheden. Hier was het resultaat matig. Met dat gezegd hebbende, bevelen we aan het Retract-A-Gate tijdens vriesweer naar binnen te brengen (haal het hek simpel uit de beugels). Alles dat buiten blijft, inclusief de Retract-A-Gate, heeft een beperktere levensduur in vergelijking met gebruik binnen; maar u kunt ervan verzekerd zijn dat ons hek zich goed staande houdt bij gebruik buitenshuis. Eén aandachtspunt is dat enige verbleking kan ontstaan bij voortdurende blootstelling aan zonlicht. Daarom bevelen we ook aan de Retract-A-Gate binnen te leggen als het niet wordt gebruikt.

Installatie op een houten terras?

Een houten terras bestaat meestal uit latten. Bij installatie op een houten buitenterras adviseren wij de gaten voor te boren en roestvrij stalen schroeven te gebruiken (6 / 3.5mm platkop).

U kunt ook de muurbeugels bevestigen aan de kunsstofbekleding van uw huis, mits er massief hout onder zit.

 

DIVERSEN

1. Waarvan is het scherm gemaakt van het hek en hoe duurzaam is het? Kan ik een monster krijgen van het materiaal?

Het scherm dat wordt gebruikt voor de Retract-A-Gate is van een stevig, niet giftig, versterkt polymeer compositie materiaal. Ons materiaal bevat geen lood, weekmakers, latex of BPA chemicaliën en is vrij van formaldehyde. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat we vooroplopen als het gaat om deze chemicaliëen te elimineren. Het scherm is erg duurzaam en je kunt er door heen kijken. Het scherm is lichtbestendig (UV) en schimmelwerend. In andere toepassingen wordt ditzelfde scherm gebruikt voor het afdekken van de lading in vrachtwagens.

Wilt u een monster ontvangen?

Als u van het scherm een monster wilt ontvangen, stuur ons dan uw naam en adresgegevens en we verheugen ons er op u een klein monster van zowel het witte als het crème Retract-A-Gate scherm toe te sturen. Email onze Klantenservice: info@SmartRetract.nl.

2. Hoe kan ik de Retract-A-Gate schoonmaken?

Retract-A-Gate kan indien nodig worden schoon gemaakt met een zacht sopje. Bij hardnekkige vlekken kan schoonmaak alcohol worden gebruikt.