koop oprolbaar veiligheids hek
Kostenloze verzending naar bijna alle bestemmingen in de EU bij bestellingen van meer dan € 99,50!

Overzicht oprolbaar hek voor katten

Oprolbaar hek voor katten, Oprolbaar hek voor de veiligheid van uw huisdieren.

Voordelen

 • Gaas dat bestand is tegen krabben, klauwen en nagels
 • Bewezen duurzaamheid voor katten
 • Buitenshuis te gebruiken op balkons, terrassen, in campers, caravans enz.
 • Wasbaar, lichtbestendig en schimmelwerend
 • Ontwikkeld voor drukke plekken met veel mogelijkheden
 • Keuze uit 2 breedtes: tot 132cm of tot 183cm
 • Met een hoogte van 86cm is het één van de hoogst verkrijgbare hekken
 • Je kunt er doorheen zonder het hek volledig te openen

Retract-A-Gate heeft deze Prijzen/Certificeringen:

Retract-A-Gate heeft de iParenting mediaprijs gewonnen.

iParenting Award

Ons oprolbare hek voor peuters en baby’s is Juvenile Products Manufacturers Association gecertificeerd.

JPMA Certified

Retract-A-Gate heeft de Parent Tested Parent Approved media seal of approval ontvangen

PTPA Seal of Approval

Hoe werkt het?

Stijlvol en compact, Retract-A-Gate is een veiligheidshek dat automatisch oprolt tot een kleine rol als je het niet nodig hebt, dus niet handmatig oprollen. Om een ruimte af te sluiten, rolt het hek gemakkelijk uit door het gaas naar de opening aan de andere kant te trekken, in de muurbeugels te haken en veilig te sluiten.

Twee kleine beugels waar het kattenhek inhaakt, zijn aan beide zijden van de opening geplaatst. Aan de kant van het rolmechanisme valt het hek in de muurbeugels. De zijde van de kant die je uittrekt, haakt in de beugels aan de andere kant. Het slot bestaat uit een eenvoudig druk-en draaimechanisme, gemakkelijk te gebruiken door volwassenen, maar veilig voor peuters. Retract-A-gate is het enige kattenhek in zijn klasse dat met één hand is te bedienen. Net zo gemakkelijk als 1…2…3.

 1. Trek het hek uit en haak het in de muurbeugels
 2. Vergrendel het hek door de veiligheidsknop in te drukken
 3. Doe ieder ander hek dat je hebt de deur uit.
Het oprolbare hek voor katten is klein, dus als het niet wordt gebruikt staat het niet in de weg

Eenvoudige installatie

Het Retract-A-Gate oprolbare kattenhek werd ontwikkeld om eenvoudig te installeren en eenvoudig te kunnen gebruiken. Retract-A-Gate kan worden geplaatst in een gang, onder een hoek, bovenaan de trap, onderaan de trap, of zelfs in een bocht. Geen enkel veiligheidshek in haar klasse biedt dezelfde duurzaamheid, eenvoud of gemak bij de installatie.

Voor de installatie zijn er 4 identieke beugels. Aan beide zijden worden er twee geplaatst. De beugels worden gemonteerd op 8cm en 79cm gemeten vanaf de vloer. Ze moeten op een vlak deel van de muur (ongeveer 6 cm) worden geplaatst. Als dat is gebeurd moet de horizontale afstand tussen boven en onder beugel gelijk zijn. Dit houdt het hek recht en op zijn plaats. Wat rest is het hek in de beugels te hangen. Dat is alles. Het veiligheidshek is klaar voor gebruik. Klik hieronder voor een volledige handleiding.

Beschrijving afmetingen

  •
 • Beugels: 6 cm breed en 3 cm hoog
 • Hek opgerold: ongeveer 8 cm in doorsnee
 • Standard breedte hek: tot 132cm of tot 183cm (inclusief de beugels)
 • Gaas: 86cm hoog
 • Hoogte tot de top van de veiligheidssluiting: 97cm
 • Montage beugels op 8cm en 79cm vanaf de vloer

Accessoires die u nodig kunt hebben

(Voor meer informatie of koop, klik hier)

 • Afstandhouder voor wand: : Mogelijk nodig bij een ongelijke wand (zoals plint). Eventueel te gebruiken onder een beugel, zodat de afstand tussen de openingen boven en onder gelijk zijn. Dit om te voorkomen dat het scherm niet volledig strak staat.
 • Set met passtukken voor trappaal: worden gebruikt om het hek te installeren op een trappaal of stijl zonder het boren van gaten.
 • Set extra muurbeugels: Als u een hek wilt verplaatsen naar een andere plek
 • Set met gipsanker: Om te beugels op gipsplaat te monteren
Retract-A-Gate is een oprolbaar veiligheidshek voor uw baby.
 

Enkele klantenreacties

We zochten naar een hek met een scherm om onze katten ‘s-nachts uit de keuken te houden. We hadden nooit gedacht dat we een oprolbaar hek met gaas zouden vinden dat katten tegenhoudt. We waren dan ook eerst wat sceptisch. Nu het is geplaatst hebben we ondervonden dat het fantastisch werkt!

We zijn erg blij dat we onze katten nu uit de keuken kunnen houden en dus van het fornuis en de aanrecht. Onze 3 forse katers krijgen de Retract-A-gate niet beschadigd met hun klauwen of tanden. Dit is uitstekend materiaal en het ziet er mooi uit!
Melissa & Steve M.

Vele malen dank voor het maken van zo’n prachtig product! Ik heb overal op het internet gezocht naar een gemakkelijk te gebruiken hek boven aan de trap. Uw product is het meest veilig, het meest gemakkelijk en snel te installeren! We zijn gek op ons nieuwe hek. Ik vertel al mijn kennissen hoe geweldig dit hek is. Bedankt voor het maken van zo’n betrouwbaar product!
Jenn W.

 

Enkele veelgestelde vragen

 

Kunnen jullie een hek maken dat groter is dan 183cm?

Tot nu toe maken we alleen oprolbare hekken voor openingen tot 183 cm. Als u informatie wilt over hekken met openingen die groter zijn, klik hier

Kan mijn kat over het hek springen of klimmen?

Met een gaashoogte van 86cm is Retract-a-Gate één van de hoogste oprolbare hekken die te krijgen zijn. Als het hek gesloten is, zal het gaas strak gespannen zijn en is het moeilijk naar beneden te duwen. De meeste katten zullen niet op- of over dingen springen die zijn afgebakend; voor ze gaan springen willen ze eerst een gelijkmatige oppervlakte zien om te landen, omdat ze willen zien waar ze terecht zullen komen.

Aangezien het hek geen richel heeft waar ze op kunnen springen, zullen de meeste katten normaal gesproken er niet overspringen. Het strak geweven gaas van textiel zal voor een kat moeilijk zijn er in te klimmen. Als een kat probeert in het gaas te klimmen, zal ze zachtjes teruggeduwd worden. Door de flexibiliteit van het gaas is dit voor een kat erg moeilijk.

Waar is het gaas van gemaakt; hoe duurzaam is het?

Het textiel is gemaakt van een versterkt polymeer composiet materiaal, dat stevig is, niet giftig, geen lood, weekmakers, latex of BPA chemicaliën bevat, en vrij is van formaldehyde. De stof is ook licht bestendig (UV), schimmelwerend en bestand tegen krabben en nagels. In andere toepassingen wordt ditzelfde gaas gebruikt voor het afdekken van de lading in vrachtwagens.

Om de hardheid van het textielgaas te meten hebben we in één van onze tests een stuk van het gaas bevestigd aan een krabpaal van volwassen katten. Na een aantal maanden was het textiel nog niet getornd.

 

Is het voor mijn kat mogelijk onder het hek te komen?

Retract-A-Gate is gebruikt door een groot aantal katten en heeft goed voldaan. Als het op de juiste manier wordt geïnstalleerd, is er een zeer klein risico. Dit komt doordat het textiel iets flexibel moet zijn om op te kunnen rollen. Daarom is het voor katten weliswaar zeldzaam, maar niet onmogelijk om onder het hek te komen. Wanneer het niet correct is geïnstalleerd kan er teveel flexibiliteit ontstaan . Als u de richtlijnen hieronder volgt, kunt u een eventueel probleem minimaliseren.

Als u nog meer veel gestelde vragen wilt lezen: