koop oprolbaar veiligheids hek
Kostenloze verzending naar bijna alle bestemmingen in de EU bij bestellingen van meer dan € 99,50!

Veelgestelde vragen over het hek voor katten

1. Hoe werkt de Retract-A-Gate?

Na installatie van de muurbeugels, plaatst u eenvoudig het oprolbare hek aan beide zijden van de opening door deze te haken in de beugels. Retract-A-Gate heeft een veiligheidsslot, dus als u het hek sluit, drukt u het daarna op slot. Het slot is erg stevig en heeft een eenvoudig druk- en draaimechanisme. Het werkt in twee fases: eerst drukken en dan draaien. Dit zorgt er voor dat het hek niet kan worden geopend of naar beneden geduwd.

Wanneer u het hek wilt oprollen, haalt u het van het slot en met het handvat van de beugels. Retract-A-Gate heeft een automatisch oprolsysteem, dus handmatig oprollen is niet nodig. Om te voorkomen dat het scherm onverwacht opent, kan het scherm alleen worden opgerold als het slot in de open positie is gezet. Het oprollen van de Retract-A-Gate gaat gelijkmatig, rustig en geruisloos. Als het volledig is opgerold, zijn scherm en handvat keurig in de houder opgesloten. Retract-A-Gate is het ENIGE oprolbare hek voor katten, dat gemakkelijk, rustig en automatisch oprolt.

Het openen en sluiten van het hek is erg gemakkelijk, kan met één hand worden gedaan en kost slechts enkele seconden. We hebben de breedte van het hek erg kunnen opvoeren en hebben Retract-A-Gate ontwikkeld voor veiligheid EN gemak. We zijn ervan overtuigd dat u tevreden zult zijn. Op onze “Hoe te gebruiken “ pagina vindt u de installatie instructies. Om naar de pagina “Hoe te gebruiken” te gaan, klik hier.

2. Kan mijn kat zich onder het hek doorwringen?

Retract-A-Gate is getest met heel veel katten en heeft goed voldaan. Als het op de juiste manier wordt geïnstalleerd, is er een zeer klein risico. Dit komt doordat het scherm iets flexibel moet zijn om op te kunnen rollen. Daarom is het voor katten weliswaar zeldzaam, maar niet onmogelijk om onder het hek te komen. Als het hek niet goed wordt geïnstalleerd kan er te veel flexibiliteit ontstaan.

Door met ondervermelde richtlijnen rekening te houden, minimaliseert u de mogelijkheid dat uw kat onder het scherm door kan:

 1. Zorg er voor dat het gesloten hek altijd op slot zit door het in te drukken en te draaien. Dit houdt het scherm strak en helpt voorkomen dat uw huisdier het hek open kan duwen.
 2. Zorg er voor dat de onderkant van het hek op de vloer is geplaatst en niet daarboven. Als het hek in gebruik is, mag er niet meer ruimte dan ongeveer 6,5mm zitten tussen vloer en scherm.
 3. Als het oprolbare hek aan de bovenkant van de trap is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat het hek ongeveer 15cm vanaf de bovenste trede is geïnstalleerd. Als het dichterbij wordt gemonteerd, kan er een opening ontstaan, waar de kat mogelijk doorheen kan.
 4. Als het scherm dicht is en op slot, moeten bovenkant en onderkant strak staan. Als het aan de onderkant niet strak staat, betekent dit waarschijnlijk dat de onder geplaatste beugels te dicht bij elkaar zitten (indien aan bovenzijde, bovenste beugels). Pas de beugels aan om dit op te lossen.
 5. Om het scherm iets strakker te stellen, draait u de rol een heel klein stukje voor deze op slot te doen (niet meer dan 1/8 draai).

3. Kan mijn kat over het hek springen of klimmen?

Met een schermhoogte van 86cm is Retract-A-Gate één van de hoogste oprolbare hekken die te krijgen zijn. Als het hek gesloten is, zal het scherm strak gespannen staan en is het moeilijk naar beneden te duwen . Retract-A-Gate’s is een strak gewoven textiel scherm, waardoor het voor een kat moeilijk is er overheen te klimmen. De meeste katten zullen niet op- of over dingen springen die zijn afgebakend; ze willen voor ze springen eerst een gelijkmatige oppervlakte zien voor hun landing, omdat ze willen zien waar ze terecht komen. Aangezien het hek geen richel heeft waar ze op kunnen springen, zullen de meeste katten er niet overspringen. Als uw kat van springen houdt en kan springen over een 1m hoge schutting of veiligheidshek, heeft u een hoger hek nodig.

4. Kunnen jullie een hek maken dat breder is dan 183cm? Kunnen jullie een klantspecifiek scherm maken?

Tot nu toe maken we alleen oprolbare hekken voor openingen tot 183 cm. We hebben echter oplossingen voor grotere openingen. Dit is uitsluitend mogelijk in niet kritische situaties.

Optie 1
Hekken kunnen met elkaar worden verbonden door met veiligheidsbanden de hekken te koppelen (zie foto’s). Dit kan worden herhaald met net zoveel hekken als u nodig heeft om de opening af te sluiten. Het voordeel van deze oplossing is dat u nog steeds maar één hand nodig heeft om het hek te openen of sluiten. Als u besluit voor deze oplossing te kiezen zorg er dan voor dat alle hekken die met elkaar zijn verbonden, gesloten zijn (klik, draai). Deze oplossing geldt alleen voor niet kritische toepassingen, of als er slechts een visuele afsluiting nodig is. Het aan elkaar bevestigen van meer hekken door verbindingsbanden is niet gecertificeerd voor gebruik met kinderen. Het is slechts een oplossing in niet kritische situaties. Wanneer u besluit voor deze oplossing te kiezen hebben wij verbindingsbanden van 43cm te koop via onze “Online Store” pagina.

Retract-A-Gate Veiligheidshek voor baby’s, peuters en huisdieren.   Retract-a-Gate user's guide for pet and child safety gates.

Het op deze wijze toepassen van Retract-A-Gate kan uitsluitend in specifieke omstandigheden.

Optie 2
Sommige klanten hebben twee Retract-A-Gates met elkaar verbonden (hendel naar hendel) door gebruik te maken van twee S-hoeken, waardoor een opening tot 264cm/366cm kan worden afgesloten. De hekken worden aan beide zijden van de opening bevestigd en in het midden gesloten door de S-haken. Eén haak aan de onderkant en één haak aan de bovenkant. (zie foto’s). Deze oplossing geldt ook in specifieke situaties als op rustige plekken, bij niet kritische toepassingen, of daar waar slechts een visule afscheiding gewenst is. Retract-A-Gate is erg gemakkelijk met één hand te bedienen; echter als u van deze optie gebruik maakt,  heeft u twee handen nodig en zal het openen langzamer gaan. De oplossing met de S-haken is niet getest of gecertificeerd bij gebruik met peuters, het is slechts een optie bij niet kritische toepassingen. Wanneer u besluit voor deze oplossing te kiezen, hebben wij S-haken te koop via onze "webwinkel" pagina.

Retract-A-Gate Veiligheidshek voor baby’s, peuters en huisdieren. Retract-A-Gate Veiligheidshek voor baby’s, peuters en huisdieren.

Het op deze wijze toepassen van Retract-A-Gate kan uitsluitend in specifieke omstandigheden.

Optie 3
De enige andere optie om het veiligheidshek bij een bredere opening toe te passen is om een deel af te sluiten met een scheidingsmuur en de rest met een Retract-A-Gate. U kunt de scheidingsmuur dan verven of stucen en in lijn brengen met de omgeving.

5. Waarom is de Retract-A-Gate beter dan andere veiligheidshekken?

Smart Retract heeft alle hekken die op de markt zijn uitgebreid getest. Het grootste verschil is simpel de kwaliteit. Retract-A-Gate is erg concurrerend geprijsd en biedt de meeste waarde in haar klasse. Om uw katten te beveiligen is geen enkel ander veiligheidshek zo gemakkelijk in gebruik. Andere oprolbare hekken hebben gecompliceerde onderdelen en staan niet zo strak in gesloten situatie. Het is verleidelijk iets goedkopers aan te schaffen, maar de oude wijsheid “u krijgt waarvoor u betaalt”, is hier zeker van toepassing.

Hier is een snelle opsomming waarom Retract-A-Gate beter is:

 1. Andere hekken maken een ratelend geluid als ze worden opgerold; Retract-A-Gate is stil.
 2. Sommige hekken moeten handmatig worden opgerold; Retract-A-Gate windt automatisch op.
 3. Sommige aanbieders claimen dat het met één hand is te bedienen; Retract-A-Gate heeft echt een eenvoudige bediening met één hand.
 4. Andere aanbieders van hekken gebruiken voor installatie complexe onderdelen; Retract-A-Gate is eenvoudig en snel te installeren.
 5. Onderbreking tijdens het openen of sluiten van hekken, leidt bij sommige hekken tot storing; Retract-A-Gate werd ontwikkeld om dit te voorkomen en werkt probleemloos .
 6. Bij sommige hekken zijn de onderdelen lelijk en steken uit; Retract-A-Gate muurbeugels zijn doorzichtig en practisch onzichtbaar.
 7. Retract-A-Gate is het enige oprolbare hek dat werd ontworpen voor zowel binnenshuis als buitenshuis.
 8. Het breedste van alle oprolbare hekken gaat tot 140cm; Retract-A-Gate kan openingen afsluiten tot 183cm.
 9. Elk ander hek is gelimiteerd tot zijn maximum opening; Retract-A-Gates kunnen worden gekoppeld met verbindingsbanden om zo breed af te sluiten als u wenst (alleen in specifieke situaties).
 10. Geen enkel ander hek kan eenvoudig worden verplaatst; de beugels van Retract-A-Gate zijn universeel en zorgen voor een snelle en gemakkelijke verplaatsing, waardoor één hek op meer plaatsen is te gebruiken.
 11. De Retract-A-Gate is met een schermhoogte van 86cm, één van de oprolbare hekken met het hoogste scherm dat op de markt verkrijgbaar is.
 12. Er zijn vele hekken die specifiek of voor kinderen of voor huisdieren zijn gemaakt. Retract-A-Gate werd ontwikkeld voor de veiligheid van kinderen EN huisdieren.

Retract-A-Gate werd ontwikkeld voor eenvoudige installatie, gebruiksgemak, duurzaamheid, en veiligheid. Het biedt de beste balans van extra’s en veiligheid dan elk ander hek in haar klasse.

 

Installatie

1. Met welke maten moet ik rekening houden voor ik mijn Retract-A-Gate kan installeren?

We bieden twee Retract-A-Gate modellen met een breedte TOT een maximum van 132cm of 183cm. De genoemde maxima betreft de totale breedte inclusief beugels. De hoogte van het oprolbare scherm is 86cm en de totale hoogte tot de bovenkant van het slot is bijna 97cm. De muurbeugels zijn 6cm breed en worden ongeveer 8 cm en 79cm vanaf de vloer geplaatst. Om ze te kunnen bevestigen, hebben ze een vlakke ondergrond nodig van 6cm. Er is enige speelruimte voor het bepalen van de hoogte waar de beugels worden geplaatst, speciaal aan de kant van de spoel. Wanneer het hek volledig is opgerold, is Retract-A-Gate minder dan 10cm breed.

Wanneer de Retract-A-Gate is gemonteerd in een deuropening, kunnen de meeste deuren nog worden gesloten. Als u niet beschikt over een vlakke ondergrond van 6cm om uw hek te monteren, kunnen de beugels ook worden bevestigd op de hoek van een deuropening, zowel op de deur als op de muur. Wanneer u op de hoek bevestigd, kan het hek misschien worden geopend voorbij het toegestane maximum. In dat geval moeten de beugels in de opening worden geplaatst. Als er plinten zijn bevestigd op de plaats waar u uw Retract-A-Gate wilt installeren, heeft u misschien afstandhouders nodig. Wilt u meer informatie over afstandhouders gaat u dan naar onze "Online Store" pagina. In de beschrijving van de afstandhouder vindt u een verwijzing met een advies of u ze nodig heeft.

2. Welke accessoires heb ik nodig om mijn kattenhek te installeren?

Voor installatie van een normale deur, gang, of doorgang, (geen trap of plint) waarbij u de schroeven voor de beugels in de muur kunt boren, is er geen extra accessoire nodig. Voor meer informatie, zie onze “Online Store” pagina waarop allle accessoires zijn vermeld. In de beschrijving van elk item is een verwijzing opgenomen met een advies of u het nodig heeft.

3. Kan de Retract-A-Gate worden geïnstalleerd bovenaan of onderaan de trap? Hoe veel sets met passtukken heb ik nodig?

Retract-A-Gate is getest en gecertificeerd voor gebruik bovenaan of onderaan de trap en kan een drukkracht aan tot 100kg.

Bevestiging aan de trappaal

U kunt er voor kiezen uw beugels direct in de trappaal te schroeven. Met de speciale set passtukken hoeft u in uw trappaal echter geen gaten te borenl. De beugels die standaard bij uw hek worden meegeleverd, kunnen op het passtuk worden geschroefd. Vervolgens bevestigt u die met de bandjes die bij de set met passtukken worden geleverd, stevig aan de trappaal. De speciale bandjes kunnen worden gebruikt voor vierkante trappalen tot 18cm breed.

Onze speciale set passtukken zijn ook ontworpen voor toepassing op metalen trapstijlen. Bij brede metalen stijlen zal het passtuk passen tegen het metaal, of als de spijl dunner is dan 2,5cm in de opening tussen de set passtukken.

Installatie bovenaan de trap

We bevelen u aan het oprolbare hek tenminste 15cm vanaf de bovenste trede te installeren; te dichtbij kan een opening veroorzaken. Als dit een probleem voor u oplevert: Retract-A-Gate is uniek omdat het bij elke hoek diagonaal kan worden geïnstalleerd, hetgeen u kan helpen de 15cm bij de trap te overbruggen. Een andere optie is het hek ergens anders te plaatsen, waarbij de trap niet bereikt kan worden.

Hoe veel sets met passtukken heb ik nodig?

Als u beide zijden van uw hek aan een trappaal wilt bevestigen, heeft u twee sets passtukken nodig. Slechts één set passtukken is nodig als u een muur heeft aan één zijde en het daaraan vast maakt.

Welke maat passtuk heb ik nodig?

We bieden twee lengtes: 91cm of 122cm. Het passtuk van 91 cm zal in de meeste gevallen voldoende zijn. Het passtuk van 122cm is voor grotere palen. Bijvoorbeeld, sommige trappalen hebben platte of ronde delen aan de bovenzijde en onderzijde en zijn smal in het midden. De passtukken zijn ontworpen om ook voor het smalle deel een vlak deel voor de beugels te creëren. Als de afstand vanaf de vloer tot het bovenste ronde of platte vlak van de paal die het passtuk moet bereiken meer is dan 91cm, heeft u een passtuk nodig van 122cm. Het passtuk mag kleiner worden gemaakt (gebruik elk soort zaag) om te voorkomen dat het groter is dan de trappaal. Het passtuk kan niet korter worden gemaakt dan 81cm.

Meer gedetailleerde informatie

Voor volledige installatie instructies; klik hier (opent een nieuw venster).

4. Kan het Retract-A-Gate kattenhek diagonaal worden geïnstalleerd?

Absoluut! Een prettig voordeel van de Retract-A-Gate is dat het in elke hoek diagonaal kan worden geïnstalleerd, waarbij er verschillende bevestigingsopties zijn. Dit is juist één van de vele grote voordelen van dit hek, dat slechts weinig andere aanbieders hebben. U kunt de Retract-A-Gate ook diagonaal naar een stuk muur leiden, dat verder is verwijderd van de bovenzijde van de trap om zo de aanbevolen 15cm aan te houden. Installatie bij een hoek geeft de beste veiligheid als de beugels diagonaal worden geplaats ten opzichte van de houder van het scherm.

5. Waar kan ik het hek nog meer installeren?

Er zijn vele andere mogelijkheden om de Retract-A-Gate te installeren. Enkele zijn hieronder benoemd, afhankelijk van hoe u hier zelf over denkt.

Boekenkast of wandkast

U kunt de beugels bevestigen aan een boekenkast, mits deze verankerd is met de muur. Mogelijk moet u een stukje hout aan de binnenkant plaatsen als de wand van de kast te dun is. Schroeven moeten 2,5cm lang zijn om stevig genoeg te bevestigen.

Als u het hek aan een kast wilt monteren met een klein overhellend vlak, kunnen de passtukjes worden gebruikt onder de boven- en onderbeugel. De pastukjes zullen het hek vrijhouden van de hoek van het vlak om er voor te zorgen dat er genoeg ruimte is om het veiligheidshek te monteren.

Baksteen, steen, beton of mortel

Voor bevestiging heeft u pluggen nodig, die u in elke Doe Het Zelf Zaak kunt kopen. Neem de schroeven die u ontvangt bij uw Retract-A-Gate mee naar de winkel. De schroeven die wij gebruiken zijn 5cm lang. Als u langere schroeven gebruikt neem dan de 6 / 3.5mm vlakke kop schroeven en gebruik bijgeleverde ringen. Een andere optie is een stukje hout op de oppervlakte te bevestigen en de beugels daarop te monteren.

6. Kan het hek buitenshuis worden gebruikt?

Absoluut! Retract-A-Gate is intensief getest in weer en wind en gedurende hete droge zomers. We hebben het hek ook buiten getest onder barre winterse omstandigheden. Hier was het resultaat matig. Met dat gezegd hebbende, bevelen we aan het Retract-A-Gate tijdens vriesweer naar binnen te brengen. (haal het hek simpel uit de beugels). Alles dat buiten blijft, inclusief de Retract-A-Gate, heeft een beperktere levensduur in vergelijking met gebruik binnen; maar u kunt ervan verzekerd zijn dat ons hek zich goed staande houdt bij gebruik buitenshuis. Eén aandachtspunt is dat enige verbleking kan ontstaan bij voortdurende blootstelling aan zonlicht. Daarom bevelen we ook aan de Retract-A-Gate binnen te leggen als het niet wordt gebruikt.

Installatie op een houten terras?

Een houten terras bestaat meestal uit latten. Bij installatie op een houten buitenterras adviseren wij de gaten voor te boren en roestvrij stalen schroeven te gebruiken (6 / 3.5mm vlakke kop).

U kunt ook de muurbeugels bevestigen aan de kunsstofbekleding van uw huis, mits er massief hout onder zit.

 

DIVERSEN

1. Waarvan is het scherm gemaakt van het hek en hoe duurzaam is het? Kan ik een monster krijgen van het materiaal?

Het scherm dat wordt gebruikt voor de Retract-A-Gate is van een stevig, niet giftig, versterkt polymeer compositie materiaal. Ons materiaal bevat geen lood, weekmakers, latex of BPA chemicaliën en is vrij van formaldehyde. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat we vooroplopen als het gaat om deze chemicaliëen te elimineren. Het scherm is erg duurzaam en je kunt er door heen kijken. Het scherm is lichtbestendig (UV) en schimmelwerend. In andere toepassingen wordt ditzelfde scherm gebruikt voor het afdekken van de lading in vrachtwagens.

Wilt u een monster ontvangen?

Als u van het scherm een monster wilt ontvangen, stuur ons dan uw naam en adresgegevens en we verheugen ons er op u een klein monster van zowel het witte als het crème Retract-A-Gate scherm toe te sturen. Email onze Klantenservice: info@SmartRetract.nl.

2. Hoe kan ik de Retract-A-Gate schoonmaken?

Retract-A-Gate kan indien nodig worden schoon gemaakt met een zacht sopje. Bij hardnekkige vlekken kan schoonmaak alcohol worden gebruikt.